Натанаил Стефанов: За да станем европейски инкубатор на стартъпи, трябват промени

Натанаил Стефанов: За да станем европейски инкубатор на стартъпи, трябват промени thumbnail
Хората на протестите мислят, че нещата се решават на улицата. Но по-важно е какво правиш в ежедневието, казва председателят на Българската стартъп асоциация Натанаил Стефанов. Той разговаря с Албена Арабаджиева в новото видео от поредицата на "24 часа" - "Включване Z", в която се търсят отговори на въпроси, засягащи новите поколения Y и Z.Още акценти:Трябва ни икономика, базирана на иновации и наука, не просто на търговия…

Хората на протестите мислят, че нещата се решават на улицата. Но по-важно е какво правиш в ежедневието, казва председателят на Българската стартъп асоциация Натанаил Стефанов.

Той разговаря с Албена Арабаджиева в новото видео от поредицата на “24 часа” – “Включване Z”, в която се търсят отговори на въпроси, засягащи новите поколения Y и Z.

Още акценти:

Трябва ни икономика, базирана на иновации и наука, не просто на търговия и износ на суровини

Хората са разединени, защото липсва голямата цел, визия на България

Малките фирми биха искали помощта от държавата да бъде по-гъвкава

Разликата между България и другите държави е, че на Запад хората са проактивни

Гледайте целия разговор във видеото:

Родени след 1994 г. питат в новия проект на “24 часа”

По площадите днес са най-вече поколенията, които социолозите наричат Y (родените от средата на 1980 до 1996 г.) и Z (родените след 1996 г.). Особено Z са тези, които търсят своето социално включване, тревожни са, искат да планират бъдещето си в подреден свят. Искат промяна в общата публична среда.

Енергията на младите, доверието между поколенията има голямо значение.

Как да стане? Като получат равен шанс, перспектива за развитие в България. Каква промяна, какви реформи, какви политики, каква стратегическа инвестиция за бъдещето трябват в България, за да я усетят като “своето място”?

Новият проект на “24 часа” е “Включване Z”. Правим виртуална кръгла маса с поредица от интервюта с умни млади професионалисти, хора с опит в планирането на политики, успели българи, вдъхновителки. Ще можете да ги видите на видео в сайта на “24 часа”.

В новото от поредицата интервюта 26-годишната Албена Арабаджиева задава въпроси на Натанаил Стефанов.

Албена Арабаджиева е една от младите репортери на “24 часа”, но е в екипа вече 4 години. Тя е родена през 1994 г. – част от поколението Y и Z. Завършва бакалавър “Публицистика и комуникации” във Виена, Австрия, но решава да се върне в България и да търси реализация в родината. Сега е репортер в бизнес отдела на вестника, а за да разбира по-добре икономическите теми, завършва магистър “Икономика и финанси” в Софийския университет.

Разговори в рубриката води и Митьо Маринов. Той е на 24 години.

Новият дебат на “24 часа” ще събере идеи за решения и политики. Как да подредим държавата, като чуем визията на поколението. В рамките на проекта “Новите 30 години” “24 часа” търси каузи, които могат да обединят енергията на хората. Вярваме, че тази кауза си заслужава.

Read More