Ρώσος επιστήμονας διαψεύδει τους κινδύνους για αστεροειδή που πλησιάζει τη Γη

Ρώσος επιστήμονας διαψεύδει τους κινδύνους για αστεροειδή που πλησιάζει τη Γη thumbnail
Ο αστεροειδής υπό την ονομασία 163373 που -σύμφωνα με τη NASA ήταν δυνητικά επικίνδυνος- πλησίασε τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά ο Ρώσος επιστήμονας, Μπόρις Σουστόφ, διέψευσε κάθε τέτοια πιθανότηταΟ Μπόρις Σούστοφ του Ινστιτούτου Αστρονομίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών διέψευσε κινδύνους για τον αστεροειδή -υπό την ονομασία 163373- που πλησίασε τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου.   …

Ο αστεροειδής υπό την ονομασία 163373 που -σύμφωνα με τη NASA ήταν δυνητικά επικίνδυνος- πλησίασε τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά ο Ρώσος επιστήμονας, Μπόρις Σουστόφ, διέψευσε κάθε τέτοια πιθανότητα

Ο Μπόρις Σούστοφ του Ινστιτούτου Αστρονομίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών διέψευσε κινδύνους για τον αστεροειδή -υπό την ονομασία 163373- που πλησίασε τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου.

    «Η απόσταση είναι μεγάλη, δεν είναι πραγματικά επικίνδυνη. Ο αστεροειδής είναι ενδιαφέρων από επιστημονική άποψη, αλλά στην πράξη, δεν είναι επικίνδυνος» ανέφερε ο Σούστοφ.

Υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη Ιανουαρίου, η NASA ανέφερε ότι ο προαναφερθείς αστεροειδής με διάμετρο ανάμεσα στα 440 και στα 990 μέτρα θα πλησίαζε τον πλανήτη μας στις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχοι, περισσότεροι από 40 αστεροειδείς έως 100 μέτρα θα πλησιάσουν, φέτος, κοντά στη Γη σε απόσταση μικρότερης μεταξύ του πλανήτης μας και της Σελήνης.

Ο εν λόγω αστεροειδής ανακαλύφθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1995 και ταξινομήθηκε ως μία από τις ομάδες αστεροειδών του Απόλλωνα που βρίσκονται μέσα από την τροχιά της Γης, γι’ αυτό θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνες.

Read More